google-site-verification=Hf1bMbU0quKB5_f0IlCxx_otzDQIXx0ui66IeNOG4Jw
A weboldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Adataid teljes biztonságban kezeljük. Engedélyezed a sütik használatát?
Termékek Menü

Laktózmentes fehérjék

Laktózérzékenység,vagyis tejcukorérzékenység

A laktóz a tejben és tejtermékekben megtalálható cukorfajta, melynek lebontása és felszívódása normálisan a vékonybélben zajlik. A laktózérzékenység, az egyik leggyakoribb gyermekkori felszívódási zavarok közé tartozik. A betegség hasi fájdalommal, krónikusan fennálló hasmenéssel társul, melynek következtében aztán fogyás, és akár kóros alultápláltság is kialakulhat. A tejfehérje-intolerancia is okozhat hasmenést, hányást és fogyást.

A laktóz vízben oldódó molekula. Így a zsírszázaléktól és az alvadási folyamattól függ az egyes ételek könnyű vagy nehezebb megemészthetősége. Az alvasztás során a laktóz a tejsavóval és a kazeinnel együtt a vizes részben található meg, ugyanakkor a zsíros részben nincs jelen. A csökkentett zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékekhez általában további tejszármazékokat (például tejport) adnak az édesebb íz elérésére, ezzel is növelve a laktóztartalmat.

Ime néhány tejtermék laktóztartalma:


Tejtermék Laktóztartalom:


Alacsony zsírtartalmú joghurt, 240 ml 5 g 


Csökkentett zsírtartalmú tej, 240 ml 11 g 


Svájci sajt, 28 g 1 g 


Fagylalt, jégkrém, 120 ml 6 g 


Túró, 120 ml 2–3 g

Rendezés:
Nézet: