Leírás és Paraméterek
- 1NÖVÉNYI KIVONATOK ÉS 2ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK
- TÁMOGATJA A MÁJ ÉS AZ EMÉSZTŐRENDSZER MEGFELELŐ MŰKÖDÉSÉT
- ELŐSEGÍTI A MÁJ ÉS EMÉSZTŐRENDSZER MÉREGTELENÍTÉSÉT
- FÜGGETLEN, AKTREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
- VEGÁN, GLUTÉN, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET ÉS ÉDESÍTŐSZEREKET
- TERMÉSZETES LIME AROMÁVAL KÉSZÜL
- KELLEMES CITRUSOS ÍZVILÁGGAL
- MÉRŐKUPAK SEGÍTSÉGÉVEL KÖNNYEN ADAGOLHATÓ
-
HONNAN TUDHATJUK, HOGY MEGFELELŐEN MŰKÖDIK A MÁJUNK?
Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni.
Tájékoztat az esetlegesen fennálló gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.
A MÁJFUNKCIÓ VIZSGÁLATAKOR AZ ALÁBBI PARAMÉTEREKET NÉZIK:
- Bilirubin
- GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz)
- GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz)
- Kolineszteráz
- GGT (gamma-glutamil transzferáz)
- ALP (alkalikus foszfatáz)
-
NATUR TANYA® HEPA DETOX® AKTÍV ÖSSZETEVŐK
1A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését.
ARTICSÓKA
AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.
-
MÁRIATÖVIS
A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.
A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz!
A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:
- szilikisztin és szilidianin
- szilibinin A és szilibinin B
- izoszilibinin és izoszilibinin B
-
KURKUMA
A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.
-
KOLIN
A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme.
Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.
Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében.
SZERVES B-KOMPLEX
A B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
NAFLD - NEM ALKOHOL OKOZTA ZSÍRMÁJ
Tudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség.
A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is.
MÁJVÉDŐ ÉTRENDI ÉS ÉLETMÓDBELI TANÁCSOK
(forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.) - Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%)
- Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre
- Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét
- Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (< 200 mg/nap) csökkentése
-
AJÁNLOTT
- Zöldségek (3-5 adag/nap)
- Hüvelyesek (4 adag/hét)
- Gyümölcsök (2-4 adag/nap)
- Teljes kiőrlésű gabonafélék (naponta)
- Diófélék (4 adag/naponta)
- Olíva olaj
- Olajos halak (tonhal, lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét
-
KERÜLJE:
- „Fast-food” ételek
- Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka)
- Feldolgozatlan vörös húsok (>300g/hét)
- Burgonyachips (lehető legkevesebb)
- Burgonyafélék
- Cukros üdítőitalok (lehető legkevesebb)
- Só
- Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye.
-
Összetevők: víz, articsóka (Cynara scolimus L.) kivonat-5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag kivonat 25:1-80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér kivonat-19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, édesítőszerek (szteviol-glikozidok, neoheszperidin DC), piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin.
Adagolási javaslat: Felnőtteknek, naponta 25 ml, étkezés közben, bőséges folyadékkal elfogyasztva. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos.
Hatóanyag a napi adagban
25 ml-ben
Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat
amelyből standardizált cinarin
Máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1
amelyből standardizált szilimarin
Kolin-bitartarát
amelyből kolin
Mio-inozitol
L-metionin
L-ornitin HCl
Kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat
amelyből standardizált kurkuminok
B1-vitamin (tiamin)
B2-vitamin (riboflavin)
B3-vitamin (niacin)
B5-vitamin (pantoténsav)
B6-vitamin (piridoxin)320 mg
16 mg
262,5 mg
210 mg
200 mg
82,5 mg
100 mg
100 mg
50 mg
12,6 mg
2,39 mg
1,1 mg (100%2)
1,4 mg (100%2)
16 mg (100%2)
6 mg (100%2)
1,4 mg (100%2)Átlagos tápérték
100 ml termékben
Energia (kJ/kcal)
Zsír (g)
amelyből telített zsírsavak (g)
Szénhidrát (g)
amelyből cukrok (g)
Fehérje (g)
Só (g)66 kJ/16 kcal
< 0,5 g
< 0,1 g
3,1 g
< 0,5 g
0,8 g
0,07 g2NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
- Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap)