Leírás és Paraméterek
TERMÉKLEÍRÁS
Növényi eredetű, teljesen természetes, könnyen emészthető, kiváló minőségű fehérjeforrás. Kiemelkedően magas, 80%-os fehérjetartalom! 100 grammban 80 gramm protein!
A borsó fehérje a legjobb növényi fehérjék közé tartozik, nem csak tápértéke, de emészthetősége és hasznosulása miatt is.
Kiváló aminosav tartalom
A borsó fehérje az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, vagyis teljes értékű fehérjének számít. Különösen gazdag elágazó láncú aminosavakban (BCAA-k), melyek fontos szerepet töltenek be az izomnövekedésben és a regenerációban. Lizin és arginin tartalma ugyancsak nagyszerű. A lizin fontos szerepet játszik a kollagén képződésében, erősíti az immunrendszert.
Rendkívül jó emészthetőség
A borsó fehérje könnyen emészthető és ennek köszönhetően a felszívódási aránya rendkívül magas, 98 százalékos!1 A szervezet szinte teljesen képes felhasználni és saját szöveteibe beépíteni.
Allergiabarát
Az összes fehérje-készítmény közül a borsó fehérje esetében mutatták ki a legkevesebb allergiás reakciót. A tejsavó-, tojás- és szójafehérjék a népesség jelentős részében allergiás reakciót váltanak ki, ráadásul ezek előfordulásának kockázata egyre növekszik a rendszeres használattal.
A Netamin Natúr Borsó Fehérje garantáltan gluténmentes, szójamentes és laktózmentes. Emellett hozzáadott cukrot és adalékanyagokat sem tartalmaz.
Használhatod főzéshez és sütéshez is!
A borsó fehérje meleg vagy hideg receptekhez is felhasználható. Hő hatására a fehérjetartalom nem csökken, a fehérje mindössze denaturálódik, azaz megváltozik a kémiai szerkezete (pl. ahogy a tojás sütésekor az állaga megváltozik). A Netamin Natúr Borsó Fehérje semleges íze miatt kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, sós és édes ételek, illetve italok elkészítéséhez. Liszt helyettesítésére, főzelékek és levesek sűrítéséhez is használható. A szükséges liszt felét-harmadát helyettesítheted fehérjeporral, recepttől függően akár a teljes mennyiséget.
Összetevők
Borsóból kinyert természetes borsófehérje.
500 gr = 15 adag
Felhasználási javaslat: fehérjeturmixként 3 csapott evőkanál (33 gramm) fehérjeport ízlés szerint ízesítve rázz össze vízzel vagy (növényi) tejjel egy shakerben, vagy gyümölcsökkel készíts belőle smoothie-t turmixgépben. Főzéshez a liszthez hasonlóan használható mindenféle étel fehérjetartalmának növeléséhez.