A weboldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Adataid teljes biztonságban kezeljük. Engedélyezed a sütik használatát?

Fit élet blog

Ízületeink védelme sportolás mellett

Mozgásszerv rendszerünket a csontvázrendszerünk és az ízületek alkotják. Testünk mozgását az ízületek teszik lehetővé, melynek fontos eleme a csontok végeit védő porcszövet. A porc egy nagy teherbírású, rugalmas szövet, melynek rugalmassága szorosan függ a porcsejtek által termelt sejt közötti állomány víztartalmától.

Ha nem figyelünk ízületeinkre, degenerációs folyamatok indulnak el szervezetünkben, amelyek a különböző szövetek károsodásához, funkciókieséséhez vezetnek. Az ízületek épségét fenntartani sokkal könnyebb, mint a sérüléseket helyre hozni.

A következőkben adunk néhány tanácsot, amit érdemes megfogadni ízületeink védelmében:

Edzés és táplálékkiegészítők

Az edzések során az izmokat kihívások elé állítjuk, ezért testünknek extra támogatásra van szüksége, hogy a legjobb eredményeket tudja elérni. Az egészséges, kiegyensúlyozott étrendnek mindig elsődleges szempontnak kell lennie, azonban táplálékkiegészítők nélkül szinte lehetetlen elérni a tökéletes tápanyagbevitelt.

Sporttal a jobb közérzetért

Az egészséges táplálkozás, a testmozgás és az aktív életmód nemcsak az egészség megőrzésében fontos, hanem az általános jóllét javításában is. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a sportolás hatása számos előnnyel jár: nemcsak testünket erősíti, de javítja az érzelmi és mentális állapotunkat is.

Azonban a rendszeres testmozgásra való törekvés nem mindig egyszerű, sokaknál nehéz a motiváció fenntartása. A munkahelyi kötelezettségek, a háztartásbeli feladatok és más teendők az időnk jelentős részét elveszik, így nehéznek tűnhet, hogy időt szakítsunk a testmozgásra is.

A jó hír az, hogy a sportolásra szánt időre nem kell feltétlenül órákkal számolni. Már napi 30 perc testmozgás is jelentős előnyökkel jár egészségünk szempontjából. Ez lehet egy séta a szabadban, egy könnyű futás, vagy akár otthon végzett gyakorlatok. A lényeg, hogy hetente többször, még ha kevesebbet is, de iktassuk be a rendszeres mozgást az életünkbe. Most adunk egy kis motivációt, hogy miért érdemes elkezdened a rendszeres testedzést.

Mit kezdj az édesség utáni vággyal a diétád alatt?

Ahogy egyre többen igyekeznek egészséges életmódot folytatni, rengeteg diétás tanácsot és megoldást hallhatsz a különféle problémákra. Az egyik leggyakoribb nehézség az édesség iránti vágy. Te is azért küzdesz, hogy ne egyél túl sok cukros vagy zsíros ételt, miközben úgy érzed, alig bírsz ellenállni nekik? Gyakran nyer nálad a nassolási kényszer? Küzdd le praktikáinkkal a mindennapi nehézségeket, hogy könnyebben tartsd a diétádat!

Hogyan építhetsz önbizalmat a sportban?

Manapság elfogadott tény, hogy a sport segítséget nyújt az önbizalomfejlesztésben és rendkívül pozitív hatással van életed minden szegmensére, legyen szó testi és lelki egészségről vagy kitartásról. Arról azonban kevés szó esik, hogyan lehetsz magabiztos akkor, amikor a sportról van szó. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony módszert arra, hogyan lehetsz önbizalommal teli sportolás közben is.

Nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok diétában!!

Sokan nem fogyaszt vitaminokat és ásványi anyagokat, mert úgy gondolják, hogy növelik az étvágyat és ezért gátolják a fogyást. Holott valójában az a helyzet, hogy bizonyos vitaminok és ásványi anyagok feltételei a fogyásnak és nélkülük a diétás étkezés mellett hamar legyengül az immunrendszer és számos betegség csapdájába eshetünk.

Tovább olvasom!

Tévhitek a női testépítésről és súlyzós edzésekről

A nők súlyzós edzésével és a női testépítéssel kapcsolatos legendák úgy tűnik, nem tudnak történelemmé válni. De melyek is ezek? Nézzük!

Tovább olvasom!

Megisszuk, megesszük – de be is építjük ??

Mik azok az anyagok, melyek jó, ha megvannak egy fehérjeporban, hogyan és miért lesz ezáltal a fehérjepor igazán jó minőségű, prémium kategóriás termék. Kezdjük a sort az emésztést segítő anyagokkal!

Tovább olvasom!

Akadályozó tényezők a diétában !? Győzd le őket !!

Akár már elkezdted a nagy szálkásítást, akár még csak tervezés alatt áll, elképzelhető, hogy előbb-utóbb lesznek olyan szakaszok, amikor megakadsz, pedig te mindent jól csinálsz. Nézzük, mik a leggyakoribb akadályozó tényezők, amik keresztül húzhatják a számításaidat.

Tovább olvasom!

Szükségünk van nitrogén oxid fokozóra !?

A nitrogén oxid fokozók jelentik a sporttáplálék-kiegészítők egyik legfrissebb felfedezését. Azóta lassan olyan népszerűségre tesznek szert, mint a kreatinok. A hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen, de hogy pontosan miért is hasznosak, most megtudhatod!

Tovább olvasom!